Berichten Praktijkdagen

bericht 21 november 2021

KCONV.nl gaat praktijkdagen houden. Dit in samenwerking met een aantal behoudsorganisaties en deskundigen uit ons omvangrijke netwerk. Een greep uit de onderwerpen voor 2022

* Scheepstekenen, ontwerp, lijnenplan, spantenvloer, plaatuitslagen.

* Scheepsbouw algemeen.

* Restauraties klinken of lassen.

* Huidplaten vervangen.

* Werken met historische werktuigen.

* Scheepshistorisch onderzoek (lezing)

* Onderhoud en verduurzaming.

Praktijk vindt plaats op Vaders Museale Schuitenhelling en lezingen/theorie worden gehouden in ons gebouw, beiden te Broek op Langedijk.

Geef u per email op voor een onderwerp, tevens een of meerdere datums van uw keuze. Wij organiseren de onderwerpen met de meeste opgaven eerst. Deelname is kosteloos.

Naar aanleiding vragen, 24 november

Gezien de voorkeuren tot nu toe wordt de eerste helft van april gestart en plannen we tussen de landelijke vakanties door. We trachten ernaar om het in de openlucht op onze museumwerf te houden, groepjes van ongeveer 5 mensen per dag om voldoende aandacht te kunnen geven. De onderwerpen zijn zoveel mogelijk op de praktijk toegesneden. Op de dag zelf schatten we in wat een deelnemer aankan en daar spelen we op in. De dag zal een stukje algemeen inhouden, gevolgd door maken van een ontwerp, algemeen plan, lijnenplan, spantenvloer en uitslaan van platen. We kunnen het zo moeilijk maken als de deelnemer aankan. Zie het volgende filmpje, ook dit kun je bij ons leren.

bericht 26 november

Update PRAKTIJKDAGEN 2021 Wegens overweldigende belangstelling hebben we een stop op de inschrijvingen. Vooral voor het onderdeel plaatuitslagen vanaf lijnenplan is erg veel belangstelling. Er komen meerdere dagen met dit thema. We gaan hiermee de eerste dag al aan de slag, 2 april 2022. We gaan ervanuit dat Corona dan beheersbaar is. Voordeel is dat het indien mogelijk, qua weer, in de buitenlucht is. We werken zoals het ook echt in de praktijk ging. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Als je vroeger als scheepsbouwer “te werk” ging had je zelf je broodtrommel mee. Indien u later bij een dag, of een ander thema wilt aanschuiven zetten wij u op de lijst en krijgt u bericht als we ruimte hebben.